Blog administratiekantoor

Plus Administratiekantoor Blog

Op deze pagina bloggen en vloggen wij over nieuwe ontwikkelingen in onze markt en veranderende wetgeving.

Onze laatste blogs

kinderopvangtoeslag wijziging van de baan

Wijziging kinderopvangtoeslag van de baan

Vanaf 2020 zou de kinderopvangtoeslag ingrijpend wijzigen. Nu nog loopt de toeslag aanvraag en toekenning via de ouders en krijgen deze maandelijks op hun rekening gestort. Dat veroorzaakt bij veel ouders problemen.

aanrechtsubsdie

Uitspraak Hoge Raad over aanrechtsubsidie

De Hoge Raad tegen een Limburgs echtpaar geoordeeld dat de afschaffing van de zogenaamde aanrechtsubsidie niet in strijdt is met het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens. Het echtpaar had de zaak aangespannen omdat volgens hen de aanrechtsubsidie zou voorzien in het bestaansminimum.

robotisering van boekhouding

Robotisering administratie en boekhouding

Boekhouding heeft 97% kans om gerobotiseerd te worden. Software wordt dusdanig slim dat die nu echt wel weet wat die met een boekingsregel moet doen zonder dat daar enig mens aan te pas komt. Robotisering voor boekhouding, wat móeten we ermee.

Fiets van de zaak

Fiets van de zaak

In 2020 komt er een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak. Natuurlijk om deze aantrekkelijker te maken. Je bespaart het mileu en het is goed voor de gezondheid.

boekhouden online

Online boekhouding en administratie

Een online boekhouding is 24/7 beschikbaar, behoeft geen backup of updates en blijft doorontwikkelen in functionaliteit.

PSD2 Payment Services Directive

PSD2 – Payment Service Directive 2

Binnenkort komen er meer bankgegevens beschikbaar en worden deze gestandaardiseerd. Er komen hierdoor veel mogelijkheden voor andere partijen als banken om aanvullende diensten aan te bieden. Wat is PSD2 en wat kunnen we ermee? En hoe zit het met de privacy?

Trouwen

Trouwen anno 2018

Vanaf 1 januari 2018 wordt de standaard om te trouwen onder huwelijkse voorwaarden.

Blockchain uitgelegd

Blockchain uitgelegd

Blockchain geeft een aantal interessante mogelijkheden. Wat zou je kunnen als je iedereen ter wereld 100% kan vertrouwen in zaken? Wat is een blockchain en wat kunnen we ermee?